Home Stressconsultancy & Coaching EMDR & traumabegeleiding Trainingen Boeken Persoonlijk Contact

Persoonlijk


Carine van den Berg (1962) moeder van drie leuke mensen.
Studeerde in 1983 als jongste natuurgeneeskundige van Nederland af aan de Academie voor Natuurgeneeskunde in Hilversum. Studeerde vervolgens acupunctuur en hypnotherapie. Heeft in haar drukke praktijk altijd gewerkt in de begeleiding van clienten, als ook het ontwikkelen en geven van cursussen. Volgde opleidingen tot NLP master en Vergevingsmaster.

Na een flinke burnout op haar 28e schreef zij haar eerste boek (Voetdiagnostiek -theorieboek), dat drie jaar later werd uitgegeven en waar inmiddels de 7e druk van is verschenen.

Zij rondde de opleiding tot communicatie-trainer in 1996 bij het Cowag in Rotterdam af. Na ruim twee jaar werk bij het Ministerie van Justitie met als specialisatie agressie-trainingen, breidde zij haar werkzaamheden uit naar diverse bedrijven
(zie verder: Bedrijfstrainingen).
Een opleiding Verandermanagement aan de Universiteit van Twente werd met goed gevolg beƫindigd in 1999.

Ook in 1999 startte zij met de opleiding tot Stressconsultant, wat in 2001 leidde tot een oprichting van het Opleidingsinstituut voor Stressconsultant. In 2003 richtte zij met twee andere bevlogen vrouwen de Beroepsvereniging van StressConsultants op.
Na drie jaar voorzitterschap trad zij terug en kreeg de titel Erelid mee.

Ondertussen ontwikkelde zij twee spellen, te weten het Chakra-Orakelspel (1997) en Clear your focus (2007). Ook werden er nog twee boeken uitgegeven. Het Voetdiagnostiek - werkboek (2001) en Voetdiagnostiek- familieverbanden (2006).

Wat binnen al haar werkzaamheden terug te vinden is, is de liefde voor mensen en het aanboren van ieders unieke kracht en kwaliteit. Zelf zegt ze: 'Mijn kwaliteit is het beste in mensen bovenhalen'. Motto's die daarin een rol kunnen spelen zijn: 'Met volle angst vooruit' en 'Het komt altijd goed'. Met dat rotsvaste vertrouwen begeleidt zij mensen in donkere tijden, leidt ze deelnemers op naar een prachtige beroep en traint ze mensen om beter beslagen ten ijs te komen.